COD GALBEN de ploi și vijelii! ANM avertizează

Administrația Națională de meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben pentru patru județe din țară: Alba, Timiș, Vâlcea Gorj. Aici se vor înregistra ploi în cantități semnificative , dar și descărcări electrice.

Cod galben în două județe din țară: vin furtuni puternice în mai multe localități
Avetizările intră în vigoare la ora duminică. 17:30 și sunt valabile penru următoarele localități: Județul Alba: Zlatna, Vințu de Jos, Meteș, Șibot, Blandiana, Ceru-Băcăinți;

În toate aceste localităție vor fi semnalate, în următoarele ore, averse care vor acumula peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

O altă avertizare de tip cod galben este valabilă în Județul Timiş: Sânnicolau Mare, Comloșu Mare, Cenad, Teremia Mare, Tomnatic, Gottlob; Aici se vor semnala : averse care vor acumula peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină.

Cod galben a fost emis și pentru județele Gorj: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Vâlcea: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Vâlcea: Voineasa, Malaia;

În aceste zone se vor semnala : averse care vor acumula peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vă reamintim că meteorologii ANM au anunțat o primă lună de toamnă mai călduroasă decât în mod normal, dar foarte ploioasă. Frigul va întârzia să apară anul acesta și este posibil să avem temperaturi peste medie chiar și în următoarele luni de toamnă.