Ministrul Educației a dat vestea cea bună pentru elevii din toată țara

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit ieri despre situația grupurilor sanitare din școli. Este bine cunoscut faptul că în foarte multe unități de învățământ din România elevii nu au parte condiții decente. În acest context Sorin Cîmpeanu a ținut să precizeze că în 2-3 ani de acum înainte nu vor mai exista în țara noastră grupuri sanitare neconforme. totodată ministrul a discutat și despre securitatea la incendiu în școli.

Ministrul Educației susține că în cel mult 3 ani nu vor mai exista toalete neconforme în școli
În urma cu trei ani de zile în România existau cel puțin 2000 de grupuri sanitare neconforme. Acum Ministerul Educației a alocat bani pentru renovarea acestora astfel încât să mai rpmână doar 99 de școli care se confruntă cu astfel de probleme. Ministrul Sorin Cîmăeanu estimează că problema toaletelor va fi rezolvată și în acestea din urmă în cel mult doi trei ani.

În ceea ce privește siguranța la incendiu în școli ministrul a subliniat că s-au făcut progrese foarte mari în această direcție în ultima perioadă și vor continua să existe schimbările mult așteptat în școlile care înregistrează neconformități în acest punct de vedere.

„Dacă ne referim la grupurile sanitare neconforme, care erau de circa 2.000 în urmă cu trei, patru ani, în momentul de faţă, dacă autorităţile locale vor utiliza bugetele pe care le-au primit din partea Ministerului Educaţiei şi onora contractele de lucrări pentru care există această resursă financiară, vom rămâne cu 99 de şcoli.

Estimez că în următorii doi ani, maximum trei ani, în România nu va mai exista nicio şcoală care să aibă un grup sanitar neconform.

Manualele vor exista anul acesta. Nu există semnalată niciun fel de problemă. Şcolile care înregistrează neconformităţi din perspectiva autorităţilor de securitate la incendiu, aş vrea să vă spun că s-au făcut progrese”, a anunţat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe de presă.