Țara în care uleiul românesc este mai ieftin decât la noi. O sticlă costă mai puțin de 2 euro / FOTO

O nouă serie de scumpiri în țara noastră dă bătăi de cap românilor. Mulți dintre cetățenii țării noastre nici măcar nu mai îndrăznesc să viseze la un coș plin ochi atunci când merg la cumpărături. În același timp, românii aflați în străinătate au rămas uimiți de prețul uleiului românesc.

Uleiul în supermarketurile din România se scumpește parcă pe zi ce trece. Și alimentele de bază au suferit scumpiri, spre dezamăgirea românilor. Și asta nu e tot, căci din toamnă se anunță un nou val de scumpiri.

Țara în care uleiul românesc este mai ieftin decât la noi

Scumpiri peste scumpiri în România. În Franța, de exemplu, uleiul românesc se vinde mai ieftin decât la noi în țară, spre surprinderea românilor stabiliți acolo de ceva timp. Un român din Franța a fotografiat prețul de la raftul supermarketului.

A încărcat imaginea pe rețelele de socializare și s-a declarat cât se poate de uimit de prețul pe care o sticlă de ulei românesc îl are într-un oraș din Franța, fiind vorba, mai exact, despre suma de 1,91 euro.

Ceea ce, în lei, înseamnă aproximativ nouă lei. În țara noastră, în ultimul an, uleiul s-a scumpit cu 39.4%, fiind o lovitură dură pentru români. Pe de altă parte, și facturile la electricitate şi gaze sunt din ce în ce mai scumpe.

Scumpiri peste scumpiri la noi în țară

Unii români au recurs la gesturi fatale, deoarece nu au avut bani să își plătească datoriile.

Îngrijorător este faptul că prețurile vor crește din nou în toamnă. Se anunță noi scumpiri la alimente, mai exact la lactate, pe care mulți români nu și le vor mai permite, la fel ca înainte. De la începutul anului, lactatele s-au scumpit deja cu 20%. Și fructele s-au scumpit cu 5.1%.

Datele Institutului Național de Statistică arată că și ne vom lovi de scumpiri și în zona de servicii. De altfel, se estimează că prețurile alimentelor vor crește cu încă 23% în acest an.