Rugăciune de întărire. Citește-o în orice moment, la bine sau la greu

Rugăciune de întărire. Omul credincios apelează la rugăciune și la bine, dar mai ales la greu. Rugăciunea îi dă putere celui care o rostește cu tărie și crede în ajutorul pe care Mântuitorul Iisus Hristos, Maica Domnului și toți sfinții i-l poate da la vreme de necaz și primejdie.

Aprinde o lumânare și citește rugăciunea de întărire
Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu la vreme de necaz și de întristare. Maica Domnului vine în ajutorul tuturor celor care o roagă sincer când nu găsesc scăpare dintr-o situație, au ceartă în casă, neliniști, boli, necazuri și alte probleme lumești.

„Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său. Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău. Sufletul meu se simte sfârşit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele şoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă.

Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică şi Fecioară. Nu mă alunga de la faţa ta, ci primeşte rugăciunea robului tău. Tristeţea m-a cuprins. Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare, nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta şi nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejde şi apărarea tuturor credincioşilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea! Amin”.

Maica Domnului vine în ajutorul celor care se roagă ei cu credință. Preasfânta Născătoare de Dumnezeu îi ține pe cei credincioși și cu sufletul curat sub Sfânt Acoperământul ei și le dă lor sănătate, liniște, bucurii și înțelegere cu cei dragi. Din cele mai vechi timpuri rugăciunea reprezintă comunicarea dintre om și Dumnezeu, proces prin care omul îi mulțumește Lui pentru toate cele câte primește și în primul rând pentru viața însăși, dar îi și cere ajutor în problemele lumești.