Calendar ortodox 20 august 2022. Este sărbătorit un mare Sfânt al Ortodoxiei

Calendar ortodox 20 august 2022. Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe unul dintre cei mai mari sfinți ai Ortodoxiei. Este vorba despre Sfântul Proroc Samuel care a trăit cu 1000 de ani înainte de întruparea Domnului. Samuel a fost rod al rugăciunii părinților săi. Iată ce trebuie să știe credincioșii ortodocși despre sfântul zilei.

Calendarul ortodox al zilei de sâmbătă, 20 august – sfântul sărbătorit astăzi
Tradiția spune că Sfântul Samuel s-a născut în perioada când poporul evreu era condus de judecători. A fost rod al rugăciunii părinților săi, acesta fiind motivul pentru care Ana l-a dus pe Samuel la templul Domnului, când acesta a împlinit vârsta de trei ani. La vârsta de 12 ani, Samuel a avut o descoperire de la Dumnezeu despre pedepsele ce aveau să cadă asupra casei marelui preot Eli din pricina depravării și desfrâului fiilor acestuia: Ofni și Fineea. Aprinde o lumânare și citește Troparul Sfântului Proroc Samuel.

Praznuind pomenirea prorocului Tau Samuel, Doamne, printr-insul Te rugam, mantuieste sufletele noastre.

Se știe despre sfântul sărbătorit în fiecare an la data de 19 august că a trăit cu 1000 de ani înainte de Întruparea Domnului. Era fiul lui Elcana și al prorocitei Ana, și a fost ultimul judecător al evreilor.

Alți sfinți sărbătoriți în Calendarul Ortodox de sâmbătă, 20 august
Biserica Ortodoxă îi cinstește în această zi și pe următorii mari sfinți ai Ortodoxiei: Sfântul Nou Mucenic Teoharis, Sfinții treizeci și sapte de mucenici, care au mărturisit în Vizia Traciei, Sfinții Mucenici Sever și Memnon Chendirionul, Sfântul Mucenic Luchie, sfetnicul și Sfinții Mucenici Iliodor și Soda.

Credincioșii ortodocși se pregătesc pentru o sărbătoare cu cruce neagră marcată în Calendar pe 21 august, duminică. Biserica îi cinstește pe Sfântul Apostol Tadeu; Sfinții Mucenici Donat, Romul, Silvan și Venust. Totodată aceasta este a 10-a duminică după Rusalii cu Vindecarea Lunaticului.

Până la finalul lunii august mai este o sărbătoare mare, cu cruce roșie, anume Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul – marcată în Calendar la data de 29 august.