Monica Pop trage un semnal de alarmă: „Treziți-vă români!” Este vorba despre pastilele cu iod

Monica Pop trage un semnal de alarmă cu privire la administrarea pastilelor cu iod. Renumitul medic spune că românii riscă boli grave dacă iau pastila cu iod fără să respecte indicațiile medicului. Avertismentul său vine în condițiile în care, la impulsul Ministrului Sănătății, tot mai mulți români merg la farmacie să ceară comprimatele.

Monica Pop: Românii riscă boli grave dacă iau pastila cu iod fără să respecte indicațiile medicului
Medicul a reacționat printr-un mesaj pe Facebook, spunând că a aflat de la farmaciste că mulți români merg să ceară pastile de iod în plus, pentru că pe primele le-au luat deja. Dacă este reală, situația este foarte gravă întrucât acele comprimate se iau doar în caz de accident produs la o instalație nucleară.

Monica Pop a anunțat că mulți adulți au dat pastilele copiilor sau chiar bunicilor, iar asta fără să existe vreun risc de expunere la radiații nucleare.

„TREZITI-VĂ, ROMĀNI! Aflu de la mai multe doamne Farmaciste ca vin persoane sa mai ceară pastile de iod în plus,( desi primesc si indicatiile) pt ca pe primele le-au luat deja ; unele, ca le-au pierdut (?!) altele, ca le-au luat copiii, altele că le-au dat chiar ele copiilor sa le ia!!! Sau părinților!!! Fara vreo expunere, bineînteles”, a scris Monica Pop pe Facebook.