Românii ar putea primi vouchere între 3.000 și 5.000 de lei. Aceștia vor primi un ajutor împotriva scumpirilor în lanț

Valul puternic de scumpiri din ultimul an a îngenuncheat românii, motiv pentru care autoritățile din România încearcă să găsească modalități prin care să compenseze lipsa banilor acestora. Așadar, s-a decis acordarea unor vouchere între 3.000 și 5.000 de lei.

Românii ar putea primi vouchere a căror valoare să fie cuprinsă între 3.000 și 5.000 de lei. Cu toate acestea, beneficiarii vor fi doar familiile care au copii, iar propunerea vine din partea lui Mircea Micle, fostul ministru al Educației.
În acest fel, ministrul speră că aceste vouchere să îi ajute pe părinți să le ofere copiilor strictul necesar, pentru a putea face față tuturor scumpirilor care au apărut, dar să și încurajeze copiii să nu mai abandoneze școala din cauza lipsurilor financiare.

Mircea Micle susține că trebuie să existe vouchere și pentru acei români neputincioși economic

„Așa cum se dau vouchere de vacanță prin care se susține industria turismului – și e foarte bine că se face lucrul acesta din partea statului – tot la fel statul român poate să inițieze niște vouchere educaționale, adică să dea fiecărei familii sau măcar familiilor care au un venit sub venitul mediu pe economie un voucher educațional de 3.000-5.000 de lei pe an,

din care părinții să poată cumpăra rechizite, să poată cumpăra tablete, să poată cumpăra uniforme, adică să poată cumpăra acele lucruri care oferă un plus de șanse pentru copiii lor.

Se va vedea dacă statul este cu adevărat interesat de a ajuta părinții acum, când e mai greu și e inflație, pentru a-și educa copiii sau nu. Soluția este atât de simplă și se poate aplica atât de repede. Dar, din păcate, nu cred că statul o va aplica”, a spus fostul ministru, la Euro News, conform playtech.ro.