Cine este mama lui David Popovici și cu ce se ocupă. Ea plânge în tribună de fiecare dată când fiul ei câștigă / FOTO

David Popovici este dublu campion mondial la înot. Însă, în spatele performanței sale impresionante stă familia. Părinții l-au sprijinit foarte mult pe acest drum dificil. Mama sa l-a crescut cu foarte mare grijă. Aceasta s-a ocupat atât alimentația, cât și de medicamentele și vitaminele de care campionul a avut nevoie.

Cine este mama campionului României la înot
David Popovici este tânărul cu care România se mândrește. După ce a câștigat aurul la 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, înotătorul s-a calificat în semifinalele probei de 100 de metri liber. Dar, în spatele performanței sale stă familia.

Mama lui David Popovici a lucrat mai mulți ani în domeniul asistenței sociale. La un moment dat, aceasta a urmat cursuri de ofițer anti-doping pentru a înțelege exact prin ce mecanisme va trece fiul său în procedurile din înot.

„Mama lui David a făcut și cursul de ofițer control doping, doar ca să cunoască procedurile, să poată să prevină orice eroare în procesul de pregătire. Dacă ar vrea, ar putea participa la controalele ANAD, la recoltări, dar nu în natație sau la clubul Dinamo, unde activează fiul său”, a declarat Gabriela Andreiașu, director general ANAD.

Părinții lui David Popovici s-au îngrijit în detaliu de sănătatea băiatului, a confirmă Cristi Balaj, fost președinte al ANAD.

“Și dacă era nevoie ca David să-și pună niște picături în urechi, părinții contactau ANAD să se intereseze ce substanțe conțin picăturile, să nu facă vreo greșeală. E o linie directă, unde li se răspundea imediat sportivilor.

Asta înseamnă prevenție. Părinții lui au dat și ei dovadă de cea mai înaltă formă de profesionism, sunt un model de urmat și de alții.”, a declarat actualul președinte de la CFR Cluj.

Mama lui David Popovici, în lacrimi
Georgeta Popovici, mama lui David Popovici, a izbucnit în lacrimi, după ce fiul său a devenit cel mai rapid înotător din istorie. Aceasta nu şi-a putut stăpâni emoţiile după cursa istorică reuşit la Roma de fiul său. Campionul a reuşit să doboare recordul mondial în proba regină a nataţiei: cea de 100 de metri liber.

După fantasticul rezultat, mama lui inotatorului, nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile. Aceasta a fost surprinsă cu lacrimi în ochi în timp ce fiul său defila cu steagul României. Georgeta Popovici şi soţul său, Mihai Popovici, şi-au aplaudat cu mandrie fiul.

David Popovici a scris un mesaj şi pe reţelele de socializare, imediat după ce a devenit devenit cel mai rapid înotător din istorie.

„Succesul vine din faptul că știi că ai făcut tot posibilul pentru a deveni cea mai bună versiune de care ești capabil„, a scris David Popovici pe reţelele de socializare.