Prognoza meteo ANM marți, 16 august 2022. Vremea continuă să fie instabilă. Meteorologii anunță averse însoțite de descărcări electrice

Pentru ziua de marți, 16 august 2022, meteorologii anunță o vreme în general instabilă, însă temperaturile vor fi în creștere. Iată ce maxime se vor atinge, dar și cum arată prognoza meteo ANM la nivelul întregii țări.

În cursul zilei de marți, meteorologii anunță că va mai continua să plouă, cerul fiind mai mult înnorat.

Izolat se pot strânge cantități de apă însemnate și pot să apară manifestări ale instabilității atmosferice. Iată cum va fi vremea în București, dar și în restul regiunilor țării.

Prognoza meteo ANM marți, 16 august 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru ziua de marți, 16 august 2022, Vremea va continua să fie instabilă în majoritatea regiunilor, astfel că în timpul zilei sunt anunțate ploi, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Precipitațiile își vor face apariția în special în zonele montane și submontane, dar și în nordul, centrul şi estul ţării. În rest, cerul va fi mai mult variabil și doar izolat pot să mai apară câțiva stropi de ploaie.
Meteorologii anunță că se pot strânge cantități de apă de până la 20…30 l/mp, iar izolat 40 l/mp. Tot izolat poate să apară și grindina.

Temperaturile vor fi în creștere, iar disconfortul termic va fi accentuat în special în partea de sud și vest a țării.

Vremea în București marți, 16 august 2022

În București, ziua de marți aduce vreme instabilă, astfel că pot să mai apară precipitații sub formă de ploaie în timpul zilei, acestea fiind însoțite de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade. Norii se vor risipi spre seară, astfel că cerul va fi mai mult senin în timpul nopții, iar minima va fi de 18 grade.

Vremea în Brașov marți, 16 august 2022

Meteorologii anunță vreme instabilă și la Brașov, astfel că marți vor mai fi ploi care pot avea caracter de aversă, acestea fiind însoțite de descărcări electrice și vânt puternic. Maxima zilei va fi de 26 de grade, în timp ce minima va coborî până în jurul valorii de 14 grade. Vremea va continua să fie instabilă și noaptea, atunci când pot să apară averse.

Vremea în Constanța marți, 16 august 2022

Vremea va fi schimbătoare și la Constanța, iar în timpul zilei vor mai fi condiții se ploaie. Maxima din termometre va urca până la 29 de grade, vântul va sufla slab și moderat, iar apa mării va fi caldă. Noaptea, cerul va fi senin și se va înregistra o minimă de 22 de grade.