Șoferița care le-a accidentat mortal pe Raisa și Mihaela și-a aflat sentința! Câți ani va sta după gratii

Femeia care a accidentat mortal două fete în zona Andronache din Capitală și-a aflat sentința. Cumplitul eveniment rutier a avut loc în luna februarie a anului trecut pe strada Mențiunii când femeia a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar. Ancheta a stabilit că femeia se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferița care le-a accidentat mortal pe Raisa și Mihaela și-au aflat sentința
M. L. a primit 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Pe latură civilă, judecătorii au decis ca SC Asigurare Reasigurare City Insurance SA (companie aflată în faliment) să plătească, prin lichidator judiciar CITR filiala Cluj SPRL, peste 800.000 de euro reprezentând daune morale şi materiale, către şase părţi civile din dosar (membri familiilor celor două fete).

Accidentul rutier în urma căruia și-au pierdut viața două fete, de 6 și 20 de ani a avut loc în luna februarie a anului 2021. Șoferița în vârstă de 57 de ani a pierdut controlul asupra mașinii, a lovit un stâlp, după care autoturismul a fost proiectat pe trotuar unde a accidentat mortal o fetiță de 6 ani și o tânără de 20 de ani.

Ce a declarat femeia care le-a accidentat mortal pe Raisa și Mihaela
În momentul accidentului, femeia era în mașină cu soțul ei, pasager pe scaunul din dreapta față. Șoferița le-ar fi spus polițiștilor că are permis de conducere de mai multă vreme, dar că nu conduce constant și nu are experiență pe o mașină care are cutie automată. Potrivit spuselor sale, în acea zi s-ar urcat la volan pentru că soțul ei ar fi consumat băuturi alcoolice.

Șoferița care le-a accidentat mortal pe Raisa și Mihaela și-a aflat sentința! Câți ani va sta după gratii
Ea a refuzat să fie testată alcoolscopic, însă i-au fost prelevate probe biologice și rezultatul a arătat că la momentul producerii accidentului avea 1,25 g/l alcool pur în sânge.

Cât despre producerea accidentului soldat cu victime omenești, șoferița a spus că la un moment dat a încurcat pedala de frână cu accelerația și astfel ar fi ajuns pe trotuar.