Vești rele pentru românii care și-au făcut planuri în minivacanța de Sfânta Maria: ploile și vremea rece pun stăpânire pe întreg teritoriul!

Vremea în România este foarte schimbătoare și ciudată și se pare că așa va rămâne tot restul weekend-ului. Chiar dacă mulți români și-au făcut planuri în minivacanța de Sfânta Maria, se pare că vremea nu ține deloc cu ei. Urmează ploi mari și temperaturi scăzute până săptămâna viitoare.

Vreme rea de Sfânta Maria
Vara aceasta am avut parte de o vreme extrem de ciudată și se pare că nici la final de sezon nu suntem mai liniștiți. Căldura persistă în România, dar se pare că nu ne ocolesc nici ploile și temperaturile scăzute. Luna aceasta va fi marcată de multe fenomene extreme, vijelii și tornade.

Cei care și-au făcut planuri de Sfânta Maria trtebuie să se aștepte la vreme rece și capricioasă în această zi, dar și în weekend-ul de dinainte. Meteorologii au anunțat că vom avea parte de o vreme extrem de instabilă, cu ploi și temperaturi mai scăzute decât în ultimele zile, poate chiar și cu 15 grade celsius.

Vremea va fi mult mai rece decât la începutul săptămânii mai ales la mare. Sunt așteptate ploi, mai ales spre seară, iar maximele vor fi de doar 30 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între 20 şi 22 de grade Celsius. Apa mării va avea 24 – 26 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că va fi bună pentru scăldat.

„În cursul zilei de vineri, vremea va fi însorită, dar începând de sâmbătă după-amiaza îşi vor face apariţia aversele, la fel şi în cursul zilei de duminică. Luni, în prima parte a zilei, la mare cerul va fi noros, cu şanse crescute de ploaie. În zona litoralului, vântul se va domoli faţă de zilele trecute când am avut intensificări şi de 65 km/h”, a precizat meteorologul Marina Antonescu,

Maxima termică la munte ar urma să fie de 23 de grade Celsius. Ploile încep încă de vineri, când scad și temperaturile. Sunt puține șanse să răsară soarele în acest weekend, iar pe timpul nopții nu vor fi mai mult de 12 grade celsius.