Lovitură grea pentru elevi! Sorin Cîmpeanu a decis: uniforma școlară, obligatorie

O mulțime de schimbări au fost luate în ultima vreme în planul educației, care i-au bulversat extrem de mult pe elevi. Se pare că modificările nu se opresc aici, iar ministrul Educației a făcut un nou anunț important: uniforma școlară va deveni obligatorie pentru orice elev!

Ministrul Educației cere uniformă obligatorie
Se vorbește tot mai mult despre obligativitatea uniformei școlare. În unitățile de învățământ au loc multe discriminări în ceea ce privește ținutele elevilor, motiv pentru care autoritățile responsabile de ordine și disciplină au în plan să ia măsuri. În 2015, PNL-istul Marius Nicoară avea de gând să implementeze un astfel de proiect, pe motiv că în alte țări deja se procedează așa, dar abia acum se va finaliza acesta.

Astfel, ministrul Educației a început deja să acționeze în acest sens. Ministrul educației Sorin Cîmpeanu susține introducerea uniformelor școlare, dar nu vrea ca toți elevii să se îmbrace la fel. Oficialul crede că acestea ar trebui să fie diferite în funcție de unitatea de învățământ, pentru ca elevii să se simte mândri de școala pe care o reprezintă.

”Sunt peste 17.000 de școli în România, condițiile diferă foarte mult de la o școală la alta. M-aș bucura să existe acest sistem în care elevii să considere școala un mediu prietenos, școala să fie un loc în care ei merg cu plăcere, un loc în care ei sunt mândri.

Dacă sunt mândri de școală vor fi mândri să poarte și însemnele acelei școli. Este însă un lucru care trebuie abordat diferențiat de la o școală la alta”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Ministrul speră că nu se vor mai face diferențieri între elevi și aceștia vor purta cu mândrie stema școlii lor. În anumite zone din țară deja se practică acest obicei. Conform informațiilor făcute de reprezentanții Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret” Suceava, începând cu data de 5 septembrie 2022, accesul în unitatea de învățământ este permis doar în uniforma școlii.