Furtună violentă în Cluj! Orașul a fost inundat după o rupere de nori

Prognoza meteorologilor a indicat ploi și vijelii în zona de vest a țării și așa s-a și întâmplat. Clujul a fost inundat după o rupere de nori care a paralizat mai multe artere principale din oraș. Canalizarea a cedat și mai multe cartiere au fost inundate la mai puțin de jumătate de oră de la începerea ploii.

Clujul inundat după o furtună violentă
Furtuna de marți seara a cauzat probleme în Cluj Napoca. Mai multe străzi din centrul orașului au fost inundate în condițiile în care canalizarea nu a mai făcut față. Șoferii au fost nevoiți să stea pe loc și să aștepte să treacă ploaia.

Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, a fost inundat din nou, în ciuda faptului că muncitorii Primăriei Cluj-Napoca au lucrat săptămânile trecute, dar se pare că nu şi la sistemul de scurgere a apelor pluviale.

În intersecția Observatorului și Calea Turzii apa ajungea până la motorul mașinii, iar în aceste condiții mulți șoferi nu s-au încumetat să înainteze.

Peste toate acestea, parcarea celui mai mare centru comercial din Cluj Napoca a fost inundată pentru că zona nu are deloc canalizare.

Cod portocaliu de ploi și vijelii în vestul țării
Meteorologii au emis un cod portocaliu valabil pentru 9-10 august, în intervalul orar 12.00-10.00 cu fenomene de instabilitate accentuată, ploi abundente.

În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp.

Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Este, de asemenea, în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.
La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.