Doliu imens. A murit una dintre cele mai iubite actrițe și cântărețe legendare

Pierdere imensă în lumea artiștilor. S-a stins din viață una dintre cele mai iubite actrițe din lume. Numele ei se leagă de melodii și filme care au milioane de fani în toată lume. Vestea trecerii sale în neființă i-a întristat pe toți cei care au lucrat cu ea, au admirat-o și i-au apreciat creațiile.

A murit Olivia Newton-John
Olivia Newton-John, starul din celebrul musical „Grease” și cântăreață cu multe discuri de platină, a murit la vârsta de 73 de ani. Anunțul trist cu privire la trecerea în neființă a artistei a fost făcut de către soțul ei, John Easterling.

„Dame Olivia Newton-John (73 de ani) s-a stins din viață liniștită, în această dimineață, la ferma ei din sudul Californiei, înconjurată de familie și prieteni. Rugăm pe toată lumea să respecte intimitatea familiei în aceste momente foarte dificile”, a anunțat John Easterling, soțul ei.

Doliu imens. A murit una dintre cele mai iubite actrițe și cântărețe legendare
În ultimii ani din viață, regretata actriță și cântăreață s-a luptat cu o boală nemiloasă: cancerul de sân. Prima dată a primit acest crunt diagnostic în 1992 când a suferit o masectomie parțială. Boala s-a întors după 21 de ani, iar în 2018 artista a mărturisit că are metastaze.

Acum soțul ei le-a cerut fanilor și presei să respecte intimitatea familiei în această perioadă grea.

Cine a fost Olivia Newton-John
Olivia Newton-John și-a început cariera de cântăreață profesionistă la vârsta de 14 ani când a înregistrat primul ei single în 1966 și primul ei album solo, „If Not For You”, în 1971.

În 1974, Olivia Newton-John a reprezentat Marea Britanie la concursul Eurovision. Cântecul ei, „Long Live Love”, s-a clasat pe locul patru, la egalitate cu o altă piesă, în anul în care concursul era câștigat de trupa ABBA cu celebrul „Waterloo”.

A urmat o perioadă în care a înregistrat și cântat muzică country, după care a fost distribuită în musicalul Grease, rolul care a făcut-o celebră în toată lumea. Olivia a jucat alături de John Travolta, iar rolul său i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur.

Tot ea a interpretat „Hopelessly Devoted to You” la Premiile Oscar din 1979. Coloana sonoră a filmului este în top 10 cel mai bine vândute din toate timpurile.

În ultimii 40 de ani, artista a îmbinat cariera muzicală cu activismul în domeniul sănătății, al mediului și al drepturilor animalelor.