David Popovici, gest extraordinar pentru o fostă sportivă, grav bolnavă, mama a trei copii

David Popovici, sportivul fenomen al României, a decis să facă un gest superb față Florentina Filpovici, fosta vicecampioană mondială la canotaj juniori, care se luptă cu o boală gravă și este mamă a trei copii.

Florentina Filipovici se confruntă cu mari probleme de sănătate și în același timp se zbate pentru a avea grijă de cei trei copii ai săi cu vârste între 4 şi 8 ani. Fosta sportivă se află într-o situație dramatică, neavând unde să locuiască cu fiica și cei doi băieți ai ei.

David Popovici a fost impresionat de povestea fostei vicecampioane mondiale la juniori și își donează casca și ochelarii pe care i-a purtat când a ajuns pe culmile gloriei la mondialele de la Budapesta, pentru a o ajuta pe femeie. Campania se va desfășura între 1 și 26 august 2022, când unul dintre norocoșii donatori va deveni posesorul căştii şi a ochelarilor lui David, în urma tragerii la sorţi. Doritorii pot dona AICI.

David Popovici invită fanii să doneze pentru o cauză nobilă
Florentina Filipovici are nevoie de un acoperiș deasupra capului pentru ea și cei trei copii ai ei care sunt încă foarte mici. Fosta vicecampioană mondială a văzut o rază de speranță în primăvara acestui an când Fundaţia Hope and Homes for Children a început construcția unei case cu trei camere pentru femeie, în satul ei natal din comuna Suceava. Din păcate este nevoie de fonduri pentru finalizarea construcției, precum și mobilarea și utiliarea cu tot ceea ce este necesar, astfel încât Florentina și copii ei să nu mai doarmă sub cerul liber.

„Dacă pot ajuta, eu nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranță și puțin bine, eu îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută un fost sportiv de performanță, aflat într-o situație de viață dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susțineți și îmi sunteți aproape, ca această lună să faceți o donație pentru căsuța Florentinei.„, spune David Popovici.

David speră să încurajeze cît mai mulți copii să practice sport de performanță și a avut un mesaj pentru părinții micuților care se îndreaptă către o astfel de carieră.

„Ăsta este un sfat pe care îl dau tuturor părinților atunci când copilul lor se apucă de un sport sau de orice altă activitate: Nu-i presați!”, a spus David Popovici, în cadrul unei emisiuni radio.