Temperaturile au ajuns la extreme! Meteorologii avertizează: codul galben de caniculă s-a prelungit!

Vremea continuă să fie extrem de caniculară! Temperaturile scapă de sub control Weekend-ul acesta și se pare că avertismentul specialiștilor se prelungește și săptămâna viitoare. Urmează zile de foc, iar termometrele explodează mai ales spre prânz!

De luni, cel mai cald va fi în regiunile sudice și sud-estice, dar lucrurile nu stau mai bine nici în Capitală. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18-21 de grade. Aerul va fi irespirabil, mai ales spre după-amiază.

Canicula continuă în România
Canicula nu ne dă pace, deși credeam că după acest Weekend ne vom răcori. Dacă majoritatea regiunilor din România se aflau sub cod galben doar până la finalul weeekend-unui, se pare că avertismentul se prelungește până marți.

„Sâmbătă și duminică (6 și 7 august), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, anunță ANM.

Temperaturi de peste 50 de grade
Vremea scapă de sub control în majoritatea statelor. Temperaturile au depășit valori surprizătoare în multe țări și asistăm la o creștere continuă. Aflăm ca termometrele au indicat chiar și peste 50 de grade în Abadan, un oraș din Iran. Locuitorii sunt disperați și nu știu cum vor trece peste această vară toridă.

Termometrele au arătat 53 de grade Celsius în jurul prânzului, iar autoritățile iraniene sunt convinse că vor reuși în zilele următoare să treacă de recordul național, care este de 53.7 grade Celsius. Autoritățile au emis avertismente clare prin care i-au sfătuit pe oameni să nu iasă din case dacă nu este absolut necesar.

În Irak și Kuweit, temperaturile au trecut ieri de 50 de grade Celsius și specialiștii cred că vor mai crește până duminică.