Vești bune pentru pensionari! Statul le alimentează cardurile cu sute de lei

În urma scumpirilor din ultima perioadă, statul a luat mai multe măsuri pentru a le sări în ajutor românilor. Privilegiați sunt pensionarii cu venituri lunare mici, care în luna septembrie vor avea parte de un ajutor semnificativ, menit să le suplimenteze veniturile.

Intră banii direct pe cardul pensionarilor
În România au avut loc o mulțime de scumpiri pe toate planurile. S-au mărit prețurile atât la carburanți și energie electrică, cât și la alimente și multe dintre cele de bază continuă să fie tot mai greu accesibile. În acest sens, statul a venit cu soluții și a sărit imediat în ajutorul românilor.

Din acest motiv, pensionarii cu venituri mai mici de 1500 de lei primesc un ajutor social, de 250 de lei la două luni. Prima tranșă a intrat deja pe carduri, iar acum urmează să fie oferită și cea de-a doua. Un comunicat de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) arată că toate cardurile sociale vor fi alimentate în ziua de 8 septembrie cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei.

„După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Cardurile vor fi emise până la 22 august, iar livrarea prin Poșta Română către beneficiari urmează să aibă loc până la data de 3 septembrie. Tranșa a doua va fi pe cardurile celor peste 2 milioane de beneficiari până la data de 8 septembrie, bani ce vor putea fi folosiți pentru achiziția de alimente și mese calde.