Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Au fost emise noi atenționări de vreme rea valabile până luni, 1 august. Vă prezentăm cele mai noi informații despre vreme, în Capitală și restul țării.
Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea
Specialiștii ANM au emis un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente, valabil în intervalul 31 iulie, ora 10.00 – 1 august ora 03.00. În intervalul menționat, local în estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40…60 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.
Duminică, 31 iulie, a intrat în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil până luni, 1 august la orele 10.00.
Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului.
Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.
Meteorologii anunță că pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere.
Prognoza specială pentru Capitală
Specialiștii ANM au emis prognoza specială pentru Municipiul București. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi mai scăzute față de intervalul precedent.
Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și mai ales în a doua parte a zilei vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.
În ceea ce privește regimul termic, meteorologii au transmis că temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade Celsius.
La munte vremea se încălzește puțin, dar vor fi fenomene de instabilitate atmosferică, ploi torențiale, tunete, fulgere și rafale de vânt. Se pot acumula 50 de litri de apă pe metru pătrat în perioade scurte de timp.