Cod galben de vreme rea! Toată țara este cuprinsă de ploi

Vremea continuă să fie schimbătoare în România. Zilele sunt atât călduroase și caniculare, cu un aer irespirabil, dar și marcate de ploi și vijelii. Aflăm acum că săptămâna se încheie cu ploi și furtuni, mai ales spre seară, dar temperaturile rămân la fel de ridicate.

Furtuni în România
Se anunță vreme rea în 29 de județe din țară, după ce în ultima vreme ne-am confruntat cu temperaturi extrem de ridicate, care au făcut ravagii. Aproape toată țara va fi lovită de ploi și vijelii în decursul zilei de 29 iulie, în intervalul 10.00-22.00. În tot acest timp, intensificarea atmosferică va fi accentuată la deal și la munte, local în Transilvania, Banat, Oltenia. Vor fi ploi pe tot parcursul zilei, dar mai ales seara.

Meteorologii au anunțat că astăzi vom avea parte de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În jumătatea vestică a țării, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată mai ales sâmbătă dimineața, când ar putea apărea chiar vijelii.

Județele vizate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău și Tulcea.

Canicula nu ne părăsește
Chiar dacă mai cad câteva picături de ploaie, se pare că nu scăpăm de caniculă nici weekend-ul acesta. Rămâne în vigoare un cod galben de călduri mari, cu temperaturi de până la 37 de grade la umbră. După actualizarea prognozei, aflăm că rămâne căldura mare pe teritoriu și duminică, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Zonele vizate sunt Bucureștiul și județele Satu Mare, Dolj, Mehedinți, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.