Vesti bune pentru pensionari. Ministrul de Finante a facut anuntul

Ministrul de Finante, Adrian Caciu, da asigurari ca toate pensiile vor creste de la 1 ianuarie 2023. Reprezentantul Guvernului nu poate deocamdata sa spuna cu ce procent, insa exclude posibilitatea ca majorarea sa nu fie aplicata de anul viitor.

„Cu siguranta, pensiile vor creste de la 1 ianuarie 2023. Cu cat vor creste, acest raspuns va veni in urma „votului” in care economia functioneaza in acest an.

Dar, cu siguranta, o crestere va fi, astfel incat erodarea de putere de cumparare suferita cel putin pe al doilea semestru sa fie compensata”, a declarat, miercuri, seful de la Finante.

Va fi crescuta valoarea neimpozabila?
Executivul analizeaza ca si anumite pensii, peste valoarea de 2 mii de lei lunar, sa fie scutite de la impozitare. Ministrul Finantelor, Adrian Caciu spune ca deocamdata se face o analiza impreuna cu Ministerul Muncii pentru a vedea pana la ce prag pensiile ar putea sa nu fie scutite de impozit.

Adrian Caciu: „Analizam sa vedem daca aceasta valoare neimpozabila poate fi crescuta avand in vedere ca aceasta scutire de impozite a intervenit in anul 2017”

„Sistemul public de pensii la acest moment nu este impozitat pana la valoarea de 2000 de lei. Lucrurile asa vor ramane. Analizam sa vedem daca aceasta valoare neimpozabila poate fi crescuta avand in vedere ca aceasta scutire de impozite a intervenit in anul 2017 – intre timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflatiei. In analiza pe care o facem avem in vedere toate celelalte sisteme de pensii cu exceptia sistemului public de pensii cu privire la o posibila impozitare, dar sub conditia neimpozitarii partii de contributivitate”, a spus ministrul Finantelor, Adrian Caciu.