Specialiștii avertizează: valul șase de covid lovește România!

Pandemia este, în continuare, o problemă reală. Chiar dacă ne aflăm în plin sezon cald, se pare că pericolul în ceea ce privește infectarea este tot mai mare. Specialiștii avertizează că valul șase de covid va lovi curând România și ne pregătesc pentru ce este mai rău.

Valul șase de covid a lovit România
În ultima perioadă a început să se vorbească tot mai mult despre pandemia de coronavirus. Deși nu mai există restricții, se pare că numărul de infectări este tot mai mare și spitalele încep să se aglomereze. Al șaselea val al pandemiei de Covid-19 începe să-și facă simțită prezența și în România și specialiștii deja se pregătesc pentru ce este mai rău.

În prezent ne confruntăm cu subvarianta BA.5 a Omicron, care este mult mai periculoasă decât cele de dinainte și deja face ravagii. Totuși, specialiștii spun că modul de transmitere a bolii nu s-a mai schimbat, iar până la un nou vaccin care va apărea în toamnă, cea mai bună armă împotriva virusului rămâne masca de protecție.

Nu se ia, însă, în calcul impunerea unor măsuri suplimentare în următoarea perioadă și nici a unei carantine totale, asa cum a declarat Andrei Baciu.

„Virusul acesta va exista cu noi de-acum încolo și vom vedea astfel de situații (valuri de infectări – n.r.), dar sperăm și credem că vor fi din ce în ce mai blânde, cu un impact din ce în ce mai mic asupra oamenilor, la nivel individual. Însă nu va dispărea. Și atunci este o chestiune de a adopta cât mai mult comportamente care ne protejează, dar la nivel individual, pentru că la nivel colectiv știm ce avem de făcut și nu cred că se va mai ajunge – cel puțin noi, în România, ferm nu luăm în calcul introducerea de restricții sau în niciun caz situații de genul lockdown”, a spus secretarul de stat.

Când se atinge vârful valului șase
Specialiștii spun că valul șase de Covid deja a început să lovească, dar vârful va fi atins în luna august. Prima variantă prevede începutul lunii, în timp ce alt scenariu ia în calcul sfârșitul lui August.

„Sunt două scenarii: unul, să se atingă vârful mai repede, la începutul lunii august, iar cel de-al doilea scenariu – să se întâmple undeva spre sfârșitul lunii august. Oricum ar fi, vedem că e o creștere a numărului de cazuri”, a punctat Andrei Baciu.