Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră! Profesorul avertizează: “Cifrele sunt în creștere, se dublează!”

Deși nu s-a mai vorbit atât de mult despre pandemie, se pare că lucrurile scapă din nou de sub control. Numărul de infectări a crescut brusc în ultima perioadă și se pare că autoritățile deja încep să își facă griji. Alexandru Rafila a făcut un avertisment important, valabil pentru toată România.

Pandemia amenință din nou
Pandemia continuă să fie o Amenințare, chiar dacă nu s-a mai vorbit atât de mult despre această problemă. Numărul de infectări este deja unul mare și specialiștii spun că deja s-a dublat și ne apropiem cu pași repezi de momentul în care vor fi înregistrate câte 10.000 în fiecare zi și noi restricții ar putea fi introduse.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că în prezent ne confruntăm cu tulpina Omicron, iar spitalele încep deja să fie luate cu asalt. Simptomele sunt cele asemănătoare unei răceli, iar oamenii pot avea tendința de a crede că este vorba doar de o viroză, însă majoritatea merg la spital și se testează.

„Cifrele sunt în creștere. În fiecare săptămână, numărul aproape s-a dublat. Asta ne-a făcut să trecem la raportarea zilnică, nu vrem să îngrijorăm pe nimeni. Va continua 4-5 săptămâni, după care se va stabiliza, iar din toamnă să intrăm pe un trend descendent. Formele de acum transmisibile, dar nu forme grave. Ce avem acum e Omicron.“, spune ministrul.

Ministerul Sănătății a revenit la raportarea zilnică, după creșterea îmbolnăvirilor, pentru a îi informa corect pe români. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.044 de cazuri noi COVID-19, din 4.611 de teste. De asemenea, au fost raportate nouă decese, însă niciun copil nu se numără printre ele.

De asemenea, la ATI sunt internate 90 persoane, cu 4 mai multe față de ziua anterioară. Dintre cei 90 pacienți internați la ATI, 69 sunt nevaccinați. Nu se vorbește încă despre restricții la nivel național, dar este luată în calcul posibilitatea de complicare a situației.