Calendar ortodox 24 Iulie 2022. La mulți ani pentru sărbătoriții zilei!

Finalul lui Iulie este marcat de o mulțime de evenimente religioase mari, așa cum a fost întreaga lună. O sfântă mare este sărbătorită pe 24 Iulie, conform calendarului ortodox. O mulțime de români îi poartă numele și o sărbătoresc cum se cuvine pe sfântă.

Sfânta Hristina, 24 Iulie
Sfânta Hristina este sărbătorită în fiecare an la data de 24 Iulie. Este o sfântă importantă, care căruia mulți îi poartă numele și care a avut o poveste impresionantă. Este iubită de mulți oameni, mai ales de cei care au fost numiți după ea, care se roagă pentru ajutor ori de câte ori au nevoie.

Sfânta era de o frumusețe orbitoare și tatăl ei o ținea departe de oricine. A închis-o într-un turn, unde își ținea și idolii neînsuflețiți, făcuți din aur și argint, plin de podoabe. O obliga pe tânără să se roage si să se închine mereu.

Hristina era convinsă de puterea Domnului și decis să ardă și să distrugă toți zeii la care tatăl ei o obliga să se închine, cea ce l-a scos din minți pe acesta și a început să o pedepsească. Prima sa fie întemnițată si sa nu primească mâncare, timp în care s-a hrănit doar cu iubite îngerească și și-a îngrijit rănile.

În final, tatăl ei a decis să o arunce în mare, dar Dumnezeu a trimis apoi mântuirea asupra ei. A fost salvată și scoasă la uscat de un înger. Tatăl ei a aflat aceasta și a poruncit să fie chinuită, împunsă cu sulițe și, în final, și-a dat sufletul lui Dumnezeu și nu a renunțat la iubirea pentru El.

Tradiții sărbătoare cruce roșie
Fiecare sărbătoare marcate și roșie pune mai multe tradiții și obiceiuri. Astfel, în această zi nu se spală, nu se fac treburi casnice, nu se coase și nu ai voie să muncești pe câmp. Se spune că cei care nu respectă regulile se vor alege cu boli grave și handicapuri.

De asemenea, este bine să participăm la sfânta liturghie, mai ales duminica. Să nu uităm, însă, de cei plecați din această lume, pentru care e bine să dăm de pomană pachete și să le aprindem lumânări la cimitir.

În zi de sărbătoare nu este bine să te cerți cu cineva, să porți gând rău sau dușmănie cuiva. Se spune că cei care se împacă duminica nu se vor mai certa niciodată.