Calendar ortodox 22 iulie 2022. Este sărbătorită o mare Sfântă, La mulți ani celor care îi poartă numele!

Calendar ortodox 22 iulie 2022. Biserica Ortodoxă sărbătorește în această zi o mare sfântă a Ortodoxiei. Este vorba despre Sfânta Maria Magdalena. Se știe despre această sfântă că a fost originară din Magdala, un sat pescăresc de pe țărmul vestic al Lacului Ghenizaret. Tradiția spune că ea a fost tămăduită de șapte duhuri necurate de către Hristos și că după această minune, a ales să-L urmeze.

Sfânta zilei în Calendarul Ortodox de vineri, 22 iulie 2022
În ziua de 22 iulie, în fiecare an, Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Maria Magdalena. Potrivit Tradiției, Maria Magdalena L-a propăvăduit pe Hristos și în Roma, unde l-ar fi convertit pe împăratul Tiberiu. Va ajunge și în Efes, spre a-i sta în ajutor Sfântului Ioan Evanghelistul în vestirea Evangheliei.

Tradiția spune că ea a fost îngropată în peștera în care au dormit somnul de sute de ani Cei Șapte Tineri, pomeniți de Biserică pe 4 august. Trebuie să știți că racla cu mâna stângă a Sfintei Maria Magdalena este prezentă la Mănăstirea “Simonos Petra“ din Sfântul Munte Athos.

Aprinde o lumânare sfințită și citește Troparul Sfintei Maria Magdalena:

Lui Hristos, Cel Ce pentru noi S-a nascut din Fecioara, Cinstita Maria Magdalena, ai urmat si ai pazit indreptarile si legile Lui. Pentru aceasta, astazi, preasfintita pomenirea ta praznuind, te laudam cu credinta si te cinstim cu dragoste.

Tot în această zi, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfintei Mucenițe Marcela din Chios.

La mulți ani de Sfânta Maria Magdalena
În ziua în care Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Maria Magdalena, toate femeile care poartă numele de Maria, Magdalena, Mădălina, își sărbătoresc onomastica.

Semnificația numelui Magdalena – Potrivit Doxologia.ro, numele Magdalena provine de la regiunea ei de obârşie, Magdala Galileii (în limba ebraică „Magdala” însemnând „turnul lui Dumnezeu”), un sătuc de pescari de pe ţărmul vestic al Lacului Ghenizaret, situat între oraşele Capernaum şi Tiberiada.

Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena provenea din neamul lui Neftalim și a fost, potrivit mărturiei Sfinţilor Evanghelişti, prima persoană care L-a văzut pe Hristos înviat, primind totodată de la El misiunea de a vesti şi celorlalţi Apostoli Învierea. Pentru această cinste deosebită, Biserica o mai numeşte şi „apostol al Apostolilor”.