Primarul din Mureș și fiica lui au murit eroic! Au pierit într-o fosă septică, încercând să salveze viața unui localnic

În ultima vreme au avut loc o mulțime de tragedii la noi în țară. Mulți oameni au sfârșit în cele mai greu de crezut moduri, iar acum aflăm că primarul din Mureș a avut parte de aceeași soartă. A pierit într-o fosă septică, alături de fiica sa, care încerca să îl salveze.

Trei persoane au murit în fosa septică
Un incident de proporții a avut loc în Mureș. Un localnic a încercat să își golească fosa septică și a cerut ajutorul unui vecin. Acesta din urmă a intrat în rezervor, dar la un moment dat a rămas fără oxigen, a leșinat și nu a mai putut ieși. Bărbatul a început să strige după ajutoare și a sunat la 112, iar primarul a fost primul care s-a oferit să salveze.

Primarul Bíró Csaba, care locuiește aproape, a mers imediat la fața locului, însoțit de fiica sa. Acesta a intrat în rezervor, urmat de fiica sa și amândoi au rămas fără oxigen. Au leșinat alături de celălalt bărbat și nu au mai putut ieși, în încercarea de a-l salva pe cetățean.

Cei trei nu au mai putut fi salvați
Proprietarul a intrat și el în rezervor, dar și lui i s-a făcut rău din cauza spațiului mult prea mic și a lipsei de oxigen. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de salvare, care cu greu au putut interveni, pentru că spațiul de intrare era foarte îngust. A fost nevoie de buldoexcavator, precum și de ajutorul unor alpiniști.

Primul scos din fosă a fost chiar proprietarul, iar medicii au reușit să îl readucă la viață, fiind transportat apoi la spital cu elicopterul. Pentru cei trei, însă, după 50 de minute de resuscitare, a fost declarat decesul.

”Toate patru erau în stop cardiorespirator, am început resuscitarea, inclusiv elicopterul a fost chemat. Prima victimă scoasă a fost transferată la spital, iar la celelalte trei, din păcate, după 50 de minute, a fost declarat decesul ”, a spus Bogdan Pasteucă, medic specialist.

Primarul conducea comuna din 2016 și oamenii erau foarte mulțumiți de treaba pe care o făcea. Fiica lui avea doar 32 de ani, se căsătorise anul trecut și avea și un bebeluș, de doar câteva luni, care acum a rămas doar în grija tatălui.