Avertisment grav de la ANM: România, sub cod roșu de caniculă!

Vremea este foarte schimbătoare în toată lumea și, de ceva timp, foarte capricioasă. Temperaturile exagerat de mari au lovit multe state și se pare că nici România nu scapă. Suntem tot mai aproape de emiterea unui cod roșu de caniculă si meteorologii fac un avertisment important.

Cor roșu de caniculă
Directoarea executivă a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a anunțat că în următoarele zile ar putea fi emis cod roșu de caniculă în România. Ne așteaptă temperaturi extrem de mari în următoarele zile, poate chiar unele record, motiv pentru care meteorologii ar putea lua măsuri.

Astfel, specialistul ANM spune că perioada dificilă va fi de joi până luni, când temperaturile ar putea chiar să depășească cu mult 40 de grade. De altfel, cel mai cald va fi în Weekend, dar canicula nu va pleca de pe teritoriul României în următoarele două săptămâni.

”Vremea în zilele următoare se anunță a fi extrem de fierbinte, deoarece un val de căldură sahariană va ajunge deasupra României, putându-ne aștepta chiar și la cod roșu de caniculă”, a explicat directoarea Agenției Naționale de Meteorologie la TVR INFO.

Nicio țară nu scapă de caniculă
Florinela Georgescu spune că temperaturile extrem de ridicate au ajuns la noi în țară și din cauza ploilor tot mai rare în România. Lipsa precipitațiilor atrage temperaturi mari, cu care ne vom confrunta zile întregi.

Specialista ANM a punctat că valul de căldură se va propaga și spre Europa Centrală, iar Italia va fi din nou lovită de călduri insuportabile. Amintim că țări precum Spania, Portugalia, Franța și Marea Britanie au fost deja foarte afectate de secetă și nici România nu stă bine la capitolul recolte, unde multe sunt deja distruse. Seceta s-a instalat încă de toamna trecută la noi în țară și temperaturile sunt în continuă creștere până zilele următoare.