Ce este interzis pentru femei de Sfântul Ilie. Ești blestemat dacă nu respecți tradițiile

Sfântul Ilie este una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Este sărbătorit în fiecare an la data de 20 Iulie și, cu această ocazie, sunt respectate o mulțime de tradiții și obiceiuri. Cele vizate sunt femeile, care pot fi blestemate dacă încalcă tradiția.

Traditii Sfântul Ilie
Sărbătoarea sfântului Ilie este una dintre cele mai importante din acest an . cu ocazia acesteia au fost stabilite mai multe tradiții și obiceiuri încă din cele mai vechi timpuri, pe care credincioșii trebuie să le respecte, în special femeile. Tradiția spune că cine nu respectă superstițiile legate de această sărbătoare va fi blestemat tot restul anului.

Încă din cele mai vechi timpuri se știe că nu ai voie să muncești astăzi, mai ales dacă ești femeie. Nu ai voie nici măcar să coși, să speli sau să faci treburi casnice, ci ai voie doar să pregătești bucate pe care să le dai de pomană celor plecați din această lume.

Se mai spune și că femeile nu au voie să consumi mere până după ce trece această sărbătoare, precum nici alte fructe care se aseamănă acestora. Dacă le consumi, grindina de mărimea acestora va lovi recolta ta.

Interzis de sfântul Ilie
Tradiția ne spune că nu este indicat să plecăm la drum de Sfantul Ilie, întrucât, în caz de ploaie, există posibilitatea de a fi loviți de fulgere. De asemenea, nu este bine să umbli singur pe stradă și nici să răspunzi dacă ești strigat noaptea.

Femeile trebuie să meargă la biserică de Sfântul Ilie și să ducă preparate pe care să le dea de pomană. Tot astăzi se culeg plante medicinale, care vor fi păstrate până anul următor și care te vindecă de cele mai grele boli.