Furtuna solară care va lovi Pământul. Ce au transmis experții

În curând, o furtună solară va lovi pământul. Specialiștii au emis avertizări.

Conform experților, o furtună solară va lovi planeta chiar în zilele ce urmează. Anunțul a fost făcut de Tamitha Skov, cunoscută drept și „femeia meteo spațială”. Ea a lansat un mesaj, însoțit de un clip video pe rețelele de socializare.

Specialiștii NASA au ținut să precizeze că nu există pericol pentru oameni. De-a lungul timpului, Terra a fost lovit de multe furtuni geomagnetice.

Furtuna va face furori peste câteva zile.
Anunțul a fost făcut de mai mulți cercetători american. Avertizarea a fost făcută chiar și de Tamitha Skov.

Când va avea loc furtuna solară

Tamitha Skov a declarat că furtuna solară va începe pe 19 iulie 2022. Specialiștii NASA au ținut să precizeze că nu există pericol pentru oameni din cauza acestui eveniment.
Cu atât mai mult, spectacolul de pe cer va fi demn de vizionat.

Pământul a fost lovit de multe furtuni geomagnetice. În Canada, la începutul lunii iulie, a avut loc o astfel de furtună, care a provocat aurore strălucitoare. Spectacolul a fost uimitor, însă oamenii au putut observa doar pe sfârșit ce se întâmplă.

„Un filament în formă de șarpe, lansat ca o mare furtună solară se va afla în zona de lovire a Pământulu i”, se arată în mesajul postat de Tamitha Skov.

Conform experților, furtunile solare nu i-au afectat până acum pe oameni, însă pe viitor vor exista efecte mai mari, iar atunci nu se știe ce va urma. În cursul zilei de vineri, o erupție solară masivă a fost surprinsă pe cer.

Până în prezent, singurele afectate de furtunile solare sunt sistemele GPS, are vor avea întreruperi, dar și radio. Prezicătoarea furtunii de pe 19 iulie a făcut anunțul printr-o postare pe rețelele de socializare, alături și de un videoclip.