Trei ELEVI români, campioni mondiali la Word și Excel. Au participat concurenți din 52 de ȚĂRI

Elevii au reusit sa obtina premii de exceptie in cadrul concursului – trofee oferite de organizatori, medalii, premii in bani, dar si echipamente IT:

Word 2016 – locul 1 mondial – medalia de aur: Adrian Boier, Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca, a obtinut un premiu in valoare de 7.000 de dolari si un laptop Surface 2, scrie portalinvatamant.ro.

Excel – locul 1 mondial – medalia de aur: Mihaela Florea, Colegiul National Gh. M. Murgoci, Braila, a obtinut un premiu in valoare de 7.000 de dolari si un laptop Surface 2.

PowerPoint– locul 3 mondial – medalia de bronz: Adrian Muntean, Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca, a obtinut un premiu in valoare de 1.500 de dolari si o tableta Surface.

La finala mondiala a competitiei Microsoft au participat 155 de tineri din 52 de tari. In cadrul concursurilor care au precedat faza finala au participat 880.000 de candidati, din 123 de tari.

Reprezentantii Romaniei s-au calificat la finala mondiala in urma competitiei nationale care a avut loc in data de 10 mai 2019, la sediul Microsoft Romania din Bucuresti.

Managerul general al Microsoft Romania, Vi0leta Luca, a salutat rezultatul celor trei elevi romani.

“Ne bucuram sa vedem ca efortul depus de cei trei liceeni care au reprezentat Romania la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, la New York, vine cu rezultate pe masura. Vreau sa ii felicit pentru premiile deosebite obtinute si sunt sigura ca acest succes reprezinta doar inceputul unor cariere de exceptie”, a comentat reprezentanta Microsoft Romania.

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist este o competitie globala organizata de Certiport, Inc. si sustinuta de Microsoft, in cadrul careia sunt testate competentele de utilizare ale produselor Microsoft Office Word, Excel si PowerPoint ale elevilor si studentilor din intreaga lume.