Ajuns azi într-o stațiune celebră din România, Dan Negru a rămas îngrozit de ceea ce vede: „A ajuns pe mâna noastră și am făcut-o praf! Ăștia suntem!”

Vedeta tv Dan Negru a filmat imagini de necrezut din stațiunea Herculane, acolo unde totul pare o ruină.

Centrul celei mai vechi stațiuni balneare din țară, Herculane, a ajuns o ruină. O arată imaginile filmate în această dimineață de omul de televiziune Dan Negru. Ajuns în stațiunea ridicată pe vremea Împăratului Traian, pe la 102 e.n., Negru a surprins clădirile istorice aflate în degradare sau pe unele care aveau schele pe ele, semn că ar putea fi în proces de renovare.

„Atunci când am drum, mă opresc pe la Herculane. Îmi place mult stațiunea asta. Ăsta-i centrul stațiunii. Două imperii au construit Herculane: Romanii și Austro-Ungarii. A ajuns pe mâna noastră! Uite! E praf! E cu accesul interzis. Totul e ruină. Vara lui 2022, dar așa e de mult. Aristocrația română venea pe aici, senatorii romani veneau la Herculane, apoi Imperiul Austro-Ungar. Franz Iosef, împăratul, spunea că e cea mai frumoasă stațiune din Europa. Uite ce-a ajuns! Și cântă un nene a jale. Gol totul. Și vizavi de ruina asta, de nenorocirea asta l-au pus pe Eminescu. De la „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”. Ăștia suntem!”, a spus Dan Negru.