5 ghicitori care îți pun mintea la treabă

Dacă simțiți că ești suficient de bun și atent încât să rezolvi puzzle-uri complicate și ghicitori, ai nimerit în locul potrivit. Astfel de jocuri sunt perfecte pentru a-ți pune mintea în funcțiune și a te perfecționa. S-ar putea să ți se pară greu la început, dar nu te lăsa păgubaș!

Iată 5 ghicitori care îți vor pune mintea la treabă:

Răspunsurile sunt la finalul articolului, nu trișa!

1. 7 mașini s-au întâlnit într-o intersecție și a fost creat un blocaj de trafic. Dacă o mașina ar fi îndepărtată din imagine, restul ar fi liberi să-și reia drumul drumul. Care e aceea?

2. Un băiat călătorește cu două oi și cu un lup. Atâta timp cât sunt cu toții împreună, lupul e pașinc, dar l-ar ataca cu bucurie dacă băiatul l-ar lăsa singur cu ele. La un moment dat, ajunge la un râu pe care trebuie să îl traverseze. Găsește o barcă în apropiere, dar poate lua doar unul dintre animalele în barcă cu el. Ce trebuie să facă băiatul ca să nu mânânce lupul oile?

3. Un bărbat și-a înjunghiat soția și, din moment ce nimeni nu se afla în acel moment în apropiere, a întins corpul femeii pe pămât și a aruncat cuțitul, apoi s-a urcat în mașină și s-a dus la birou. O oră mai târziu, un polițist l-a sunat și i-a spus că soția lui a fost ucisă. L-au chemat la locul crimei și când a ajuns acolo a fost arestat. Cum și-au dat seama polițiștii că el era de vină?

4. Mariei nu îi place de ginerele ei. Cu toate astea, gătește în fiecare zi și pentru el. Într-o zi a făcut prânzul și au împărțit o bucată de carne pe jumătate. După ce a mâncat carnea, ginerele ei a murit. Cum l-a otrăvit numai pe el?

5. Există doar 3 uși pe care le poți deschide pentru a îți continua destinația. În spatele primei uși stă un uciaș, în spatele celei de-a doua, un leu care nu a mai mâncat de 3 ani, iar în spatele ultimei uși e un incediu uriaș. Pe care o deschizi?

Răspunsuri:

1. Mașina cu numărul 3

2. Prima oară duce lupul și se întoarce singur. Ia o oaie cu el, o trece râul și la întoarcere vine cu lupul. Lasă lupul la mal, ia și a doua oaie și o duce lângă cealaltă, apoi se întoarce și ia lupul.

3. Polițiștii nu i-au spus care a fost locul crimei.

4. A pus otravă pe lama cuțitului, pe partea cu care a tăiat bucata lui.

5. A doua. Un leu care nu a mai mâncat de 3 ani e mort de mult