COD PORTOCALIU de vijelii și grindină în Ilfov. Localitățile vizate

ANM a emis un o avertizare cod portocaliu pentru mai multe lovalităție din județul Ilfov. În toate aceste zone vor fi semnalate ploi torențiale, vijelii și grindă în următoarele ore. Autoritățile au emis un mesaj de tip RO ALERT.

Care sunt localitățile vizate de CODUL PORTOCALIU emis de Administrația Națională de Meteorologie
Localitățile din județul Ilfov vizate de avertizarea meteo ANM sunt: Buftea, Chitila, Măgurele, Periș, Bragadiru, Balotești, Domnești, Snagov, Ciolpani, Clinceni, Mogoșoaia, Ciorogârla, Cornetu, Dragomirești-Vale, Corbeanca, Dărăști-Ilfov;

Avertizarea este valabilă începând cu ora 15:25 pentru toate localitățile mai sus menționate. Aici sunt așteptate fenomene meteorologice precum: intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…90 km/h, vijelie puternică, local averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp, descărcări electrice, grindină.

A fost emis și un mesaj RO-ALERT care anunță intensificări ale vântului, vijelie puternică și descărcări electrice.

Vă reamintim că toată zona de sud a româniei se află astăzi, 16 iulie, sub cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Fenomenele extreme ăși vor face apariția și în zona de sud-est a țării.

Specialiștii de la Admministrația Națională de Meteorologie au anunțat că dinsconfortul termic în zona de sud a țării va fi accentuat și indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

„În Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp.

Notă: În regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități”, se arată în comunicatul emis de ANM.