Anunț de ultimă oră! Șezlonguri gratuite pe litoral!

În ultima vreme, prețurile de pe litoral au explodat din toate punctele de vedere. Una dintre cele mai mari probleme și nemulțumiri ale turiștilor este determinată de faptul că prețul șezlongul este unul mult prea mare, care le aduce cheltuieli exagerate pentru vacanța lor. Astfel, se ia în calcul ca locul pe plajă să fie gratuit.

Șezlongurile ar putea fi gratis
Prețurile au explodat pe litoral, atât în ceea ce privește cazarea, cât și pe plajă, la băuturi, mâncare. Cele mai mari costuri sunt, însă, la șezlonguri. Turiștii au ajuns să plătească peste 100 de lei pentru un șezlong pe plajă și chiar și pentru a-și așeza un simplu prosop lângă apă. Mulți și-au exprimat nemulțumirea, dar situația a rămas la fel.

Primarul din Mangalia a decis să vină cu o propunere către oficialii din Constanța, după ce prețurile au devenit mult prea piperate. Acesta are de gând să discute cu edilii din celelalte stațiuni cu privire la această taxă de șezlong, după care să facă o cerere către Parlament pentru a fi eliminată.

„Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislației specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării și date ulterior în folosință hotelierilor, în condițiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlong sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip”, a spus Radu Cristian, primarul din Mangalia.

Fără taxă de parcare la mare
Tot primarul Radu Cristian din Mangalia a decis să elimine taxa de parcare în mai multe stațiuni de pe litoral. Turiștii ajunseseră să plătească 3 lei pe oră pentru un autoturism și 5 lei pentru autoutilitare, ceea ce însemna că prețul era unul foarte mare pentru o singură zi.

Astfel, în Saturn, Venus, Jupiter, Neptun sau Cap Aurora, turiștii nu mai plătesc nicio taxă. Primarul ia aceste măsuri pentru a-i determina pe români să-și organizeze vacanțele pe litoral.