Alexandru Rafila a făcut anunțul despre începerea școlii. Ce se întâmplă cu școala online

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat într-un interviu la postul de televiziune Prima Tv, ce se va întâmpla cu elevii la început de an școlar, în contextul pandemiei de Covid. Oficialul a ținut să precizeze că valul pandemic își va pierde din intensitate și copiii vor putea merge fizic la școală.

Rafila nu ia în considerare posibilitatea reluării cursurilor în format online
În ultima perioadă în România numărul pacienților diagnosticați cu Covid-19 este în creștere. Specialiştii au estimat că se va ajunge la o medie cuprinsă între 10.000 și 12.000 de cazuri de infectare cu Sars-Cov-2.

În acest context ministrul Alexandru Rafila a vorbit despre începerea școlii și și-a exprimat dorința de a păstra școlile deschide în toamnă. Valul pandemic în curs își va pierde din intensitate până în luna septembrie, când se deschid școlile. Astfel elevii au toate șansele să meargă la cursuri și să își desfășoare activitatea la școală, nu în fața calculatorului.

”Acest nou val pandemic se va epuiza până la deschiderea şcolilor. Lucrul ăsta este aproape sigur şi va exista un interval de timp cu un număr mic de cazuri. Sigur, pot apărea şi alte valuri pandemice.

Dar până la urmă, eu cred că lucrurile au intrat într-o anumită normalitate, pe care am regăsit-o de data aceasta şi la Ministerul Educaţiei, în sensul dorinţei de a păstra şcolile deschise.

Şi vom monitoriza, vom propune aceeaşi modalitate de monitorizare a evoluţiei pandemiei în România, dacă va fi cazul, nu automat, care să ţină cont de gradul de solicitare şi de încărcare a sistemului de sănătate”, a completat Rafila.

Mai exact, Ministrul Sănătății a explicat că se va ține cont de număr de cazuri ”care poate nu avea niciun fel de relevanţă sau o relevanţă foarte mică şi care ţinea şcolile închise fără să fie persoane internate în spital”.

Rafila a mai precizat că ar putea fi luat eo serie demăsuri, dacă situația ia amploare, însă acestea vor fi pe termen scurt. În viziunea sa, școlile nu vor mai fi închise luni de zile sub nicio formă.

”E clar că poţi lua măsuri pe un termen limitat, însă foarte limitat, nu aşa, să ţinem şcolile închise luni de zile, iar copiii să piardă foarte mult din acumularea de cunoştinţe şi mai ales să piardă foarte mult din modul lor de viaţă şi de dezvoltare normală.”