Ce scrie, de fapt, în raportul oficial al morții româncei atacate în mare în Hurghada

Nour El Din Farid, activist de mediu al Asociaţiei pentru Protecţia şi Conservarea Mediului în Hurghada (HEPCA), organizaţie care a colaborat cu guvernatorul Regiunii Mării Roşii pentru a cerceta incidentul în care două femei au fost atacate de rechini a vorbit pentru Libertatea despre concluziile la care au ajuns oficialii până în prezent în cazul dublei tragedii.

„Moartea a survenit în urma pierderii sângelui şi a scăderii presiunii sângelui ca urmare a unui incident cu un animal”, scrie în raportul oficial, conform lui Nour El Din Farid. În document nu se precizează dacă e vorba de un rechin sau nu!

În cadrul interviului pentru Libertatea.ro, Nour El Din Farid, activist de mediu al Asociaţiei pentru Protecţia şi Conservarea Mediului în Hurghada (HEPCA), explică:

„Tot ce-aş putea spune despre acest incident ar fi speculaţii. Din cele 25 de specii de rechini existente în Marea Roşie, ar putea fi 4 dintre ele. Dar nimeni nu ştie ce fel de rechin a muşcat. Nimeni nu ştie dacă e vorba de unul, doi sau mai mulţi rechini. Ar putea fi unul care a muşcat, apoi altul, atras de sânge, apoi încă doi. Nu ştim nici dacă cele două femei au fost muşcate în acelaşi timp. Nici anchetatorii de la criminalistică nu pot răspunde la aceste întrebări, pentru că nu au această experienţă. Dacă examinează o omucidere, pot spune ce fel de cuţit e, dacă e mâna dreaptă sau stânga, dar cu astfel de cazuri nu s-au mai întâlnit.”