Românii s-au „șmecherit”, spun patronii de pe litoral. Ce fac turiștii sosiți acolo

Patronii localurilor de pe litoralul românesc par a fi tot mai nemulțumiți de turiști. Ei susțin că turiștii s-au „șmecherit”. Iată și ce înseamnă asta, concret, în opinia lor.

Cum s-au „șmecherit” turiștii care merg pe litoralul românesc
Să fii turist „șmecher” când ajungi la mare înseamnă, de fapt, să eviți terasele și restaurantele cât de mulți poți, spun patronii. Turiștii încep să se înghesuie numai în weekend-uri pe plajă și, ca să nu plătească mulți bani la terase sau restaurante, își cumpără băuturi și alimente din supermarket-uri, conform Știri de Cluj, și își gătesc singuri, în locul unde sunt cazați.

Nu este o practică deloc nouă, dar aparent, tot mai mulți încep să facă asta.

„Ne luăm, punem la frigider, decât să dau 15 lei pe un pahar de bere îmi iau de aici, pun la frigider şi e mult mai OK”, a spus cineva.

„E mai puţină lume. Probabil preţurile. Nu ştiu unde o să ajungem, ne permitem numai cinci nopţi”.

„Să ştiţi că preţurile mi s-au părut foarte mari. Noi am sosit luni şi cred că unde stăm noi sunt maxim 3 sau 4 camere pline”, a povestit un alt turist, conform sursei menționate mai sus.

E drept, găsești prețuri și mici, dar și foarte mari pe litoral, în funcție de condițiile pe care vrei să le ai și de locul unde vrei să mergi în vacanță. Fiecare om e liber să aleagă dacă merge sau nu la un restaurant, sau își gătește la cazare, astfel încât, atunci când trage linie, să fie mulțumit.