Cod galben de ploi și furtuni în 17 județe, inclusiv pe litoral

Meteorologii au emis, vineri, o nouă avertizare Cod galben de ploi și vijelii valabilă în 17 județe din țară, inclusiv pe litoral. Potrivit ANM, alerta meteo intră în vigoare la ora 12:00.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că sunt vizate județele Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Alba, Sibiu, Brașov, Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Argeș, Olt, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Tulcea și Constanța.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Avertizarea este în vigoare vineri, între orele 12.00 și 23.00.

Alerta meteo intră în vigoare la ora 12.00 și este valabilă până la ora 23.00, perioadă în care în partea de sud-vest a țării, dar și Dobrogea sunt așteptate furtuni. „Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, anunță meteorologii.

În Bucureşti, vremea se va încălzi, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar probabilitate redusă de ploaie. Meteorologii anunţă că vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.