ANM, avertisment de vreme rea! După caniculă, vin vijeliile și furtunile

Vremea este extrem de schimbătoare la noi în țară. Ultimele zile au fost ploioase, dar acum ne confruntăm cu temperaturi caniculare, de aproape 40 de grade în unele zone. Se pare că, după această căldură, vin din nou furtunile și vijeliile, așa cum anunță ANM.

Vine din nou vremea rea
România se află sub cod roșu și portocaliu de caniculă, iar aerul este irespirabil. Este o perioadă dificilă, în care suntem supuși multor schimbări în ceea ce privește vremea. După aceste zile caniculare, se pare că situația se schimbă radical pentru o perioadă.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că urmează câteva zile pline de ploi, vijelii și fenomene extreme. Chiar dacă ziua avem parte de peste 35 de grade și un soare puternic, lucrurile se schimbă chiar din această după-amiază. De la meteorologi aflăm că, în aproape toată țara, vor fi prezente înnorările temporar accentuare, vijelii, intensificări ale vântului, averse torențiale, iar pe alocuri și grindină.

Vreme schimbătoare în weekend
În capitală, ca în majoritatea regiunilor, indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul de 80 de unități. Maxima zilei va fi de 35 de grade Celsius, iar minima de 18 și 21 de grade, dar spre seară se va ivi o furtună puternică, cu ploi mari și descărcări electrice.

Vremea va fi caniculară și în weekend în toată țara, dar instabilitatea se va accentua. Valorile termice scad spre după-amiază, când încep și ploile și vijeliile. Din nou apar probleme la copacii bătrâni, care s-ar putea rupe și provoca pagube mari, ca în ultima perioadă.

Conform ANM, în vest, nord-vest, dar și centru și sud-vest, precum și la munte, vor fi înnorări temporar accentuate însoțite de averse și cu caracter torențial. Duminică, 3 iulie, va fi exagerat de cald, dar spre seară va ploua, mai ales în sud și sud-est, unde au fost emise deja avertismente de vreme rea.