Decizie de ultima ora luata de judecatorii ICCJ. Ce se intampla cu Elena Udrea

Judecatorii au decis: Elena Udrea ramane in inchisoare pentru a executa sentinta de 6 ani de inchisoare din dosarul Gala Bute.

Decizia a fost luata in urma cu scurt timp de magistratii de la Instanta Suprema.

Este decizia momentului in completul format din 5 judecatori.

Acestia au respins cererea formulata de avocatii Elenei Udrea cu privire la suspendarea pedepsei de inchisoare.

Vorbim despre condamnarea la cei 6 ani de inchisoare cu executare primita de Elena Udrea in dosarul Gala Bute, unde este acuzata de luare de mita si abuz in serviciu.

De asemenea, respinsa a fost si cererea cu privire la sesizarile catre CFR si CJUE pe care le-au facut in acelasi termen avocatii Elenei Udrea.

Cererea cu privire la suspendare pedepsei de executare a fost respinsa de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Asta inseamna ca Elena Udrea va ramane in continuare inchisa in Penitenciarul Targsor.

Minuta instantei:
Respinge cererea formulata de recurenta condamnata Udrea Elena Gabriela privind suspendarea executarii deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2019 pronuntata de Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul nr. 2303/1/2017. II. Ia act de retragerea cererilor de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, formulate de aceea?i recurenta condamnata. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 29 iunie 2022.