Prognoză oficială pentru luna Iulie. Meteorologii anunță temperaturi alarmant de ridicate

Luna Iunie a fost una extrem de schimbătoare și capricioasă. Începutul verii nu a fost deloc unul plăcut, ci extrem de dificil. Deși am avut parte de temperaturi ridicate, ploile și furtunile au fost extrem de puternice. Meteorologii avertizează că luna Iulie va fi exagerat de călduroasă, cu temperaturi alarmant de ridicate:

Vine canicula în Iulie
Dacă luna Iunie a fost plină de furtuni puternice și ploi, se pare că în Iulie ne vom confrunta cu multe episoade de caniculă, încă din prima săptămână a celei de-a doua luni de vară. Temperatura maximă va depăși 32 – 33 de grade în timpul zilei, iar pe timpul nopții valorile maxime vor coborî până la 17-20 de grade Celsius.

Va fi foarte cald în perioada 1-4 Iulie, iar cât despre regimul pluviometric, va ploua foarte puțin, în special în regiunile centrale, nordice și la munte. În perioada 4 – 10 iulie 2022, temperaturile vor crește considerabil și chiar se vor apropia de 40 de grade. Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, iar aerul va fi, de cele mai multe ori, irespirabil.

Vreme tocmai bună de plajă
În perioada 11 – 17 iulie 2022, valorile maxime vor atinge 33 de grade, în timp ce minimele se vor situa la 20 de grade. Așadar, e vremea perfectă pentru litoral. Era că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, va fi vreme perfectă pentru plajă. Litoralul mării negre va fi pline în acea perioadă, iar turiștii vor profita din plin de temperaturile ridicate pentru a se răcori.

În perioada 18 – 24 iulie 2022, specialiștii ANM spun că temperaturile cresc din ce în ce mai mult, iar în ultima săptămână a intervalului vor depăși cu mult 35 de grade Celsius. Luna Iulie va fi cu adevărat un “cuptor”, așa cum ii este și numele.