Doliu in presa romaneasca. O cunoscuta jurnalista a fost gasita fara suflare in casa

Este doliu in presa din Romania. Gabriela Vlasceanu, cunoscuta jurnalista care in ultimul timp a fost alaturi de refugiatii ucraineni din Gara de Nord, a fost gasita fara suflare in casa.

A murit Gabriela Vlasceanu
Cea care a dat tragica veste a fost prietena ei care o cunostea de 13 ani si care spunea despre Gabriela ca inca de la inceperea razboiului ea a fost pe baricade intrand in comunitatea voluntarilor de la Gara de Nord.

In ultimul mesaj pe care Gabriela l-a transmis catre prietena, povestea ca a slabit zece kilograme si ca este epuizata.

„Dana, sunt copii, plang, mi-e mila de ei, ti se rupe inima. Nu pot sa stau deoparte si sa nu-i ajut.”, ii spunea Gabriela prietenei sale.

Ovidiu Zara a fost socat de vestea tragica.

„Aflu acum, de pe retelele de socializare, de la Dana Mateescu, o stire care aproape mi-a provocat un preinfarct… Sincer!
Gabriela Vlasceanu, prietena mea si fosta colega de presa nu mai este.

A fost gasita moarta in locuinta ei, cu capul pe masa… Ne cunosteam de vreo 30 ani. Am vorbit la telefon acum vreo 3 saptamani… Ma sunase de cand cu criza refugiatilor din Ucraina.

Era mica de statura, ca mine, dar era un OM cu suflet imens! Poate nu manca, dar din banutii ei ajuta amaratii si animalutele.

La Gala premiilor Clubului Roman de Presa, editia a IV-a, din 2002, Gabi a fost premiata pentru activitatea ei jurnalistica, la sectiunea presa scrisa – stire de agentie.

Era un om muncitor si foarte valoros. A plecat la un moment dat din presa, pentru ca nu mai era nevoie de oameni de valoare.
Am mai lucrat insa la Atac si la Interesul Public.

De cand a inceput razboiul din Ucraina, Gabi a fost pe baricade intrand in comunitatea voluntarilor de la Gara de Nord. A pierdut nopti, n-a mancat, a uitat complet de ea, a stat acolo zile in sir si a ajutat refugiatii, oameni disperati care aveau nevoie de ea…

Slabise 10 kilograme si era epuizata. Din pacate, draga de ea, n-a mai apucat sa scrie. Inima ei mare s-a oprit ieri.
Gabriela fost un inger pe pamant, fratilor!

Inmormantarea va avea loc maine la cimitirul Ghencea 2.
Dumnezeu sa o odihneasca in pace!”, a transmis Ovidiu Zara pe pagina de Facebook.

In 2002, Gabriela a fost premiata de Clubul Roman de Presa pentru activitatea ei jurnalistica.