HOROSCOP SPECIAL: Azi se aliniază planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn

Horoscop special: Se aliniază planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn. Cele cinci planete din sistemul nostru solar s-au aliniat într-o rară conjuncție și vor străluci puternic, la rând, începând de vineri, 24 iunie 2022. Pot fi văzute cu ochiul liber înainte de zori.

Fenomen rar: Se aliniază planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn
Cele cinci planete vor apărea „ca un şir de perle răspândite aproape de orizont”, după cum a explicat profesorul Lucie Green, cercetător spaţial şi şef al stelelor la Society for Popular Astronomy.

Este o oportunitate specială de a vedea planeta Mercur, care de obicei este ascuns vederii de lumina strălucitoare a Soarelui.

Specialiștii anunță că această conjuncţie este văzută cel mai bine vineri, 24 iunie, dar va rămâne vizibilă până luni, 27 iunie, din majoritatea părţilor lumii.

Facem precizarea că ultima dată când s-a întâmplat această conjuncţie, alinierea planetelor Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn, a fost în 2004 şi nu se va mai vedea până în 2040.

Ordinea în care vor apărea cele 5 planete aliniate
Planetele vor apărea în ordinea în care sunt poziţionate faţă de Soare. Profesorul Green spune că acesta nu este întotdeauna cazul conjuncţiilor planetare din cauza perspectivei noastre de pe Pământ privind sistemul solar. Vineri, 24 iunie, o semilună se va alătura acestei conjuncții, apărând între Venus și Marte.

Cert este că planetele pot fi văzute cu ochiul liber, iar cea mai îndepărtată este Saturn care și foarte strălucitoare.

Ultima planetă din rând ar trebui să fie Mercur. Profesorul Green spune că i-a luat mulţi ani să o vadă pentru că este o planetă greu de observat. „Este foarte satisfăcător dacă poţi vedea această planetă sclipitoare”, spune el.

Reamintim faptul că este vorba despre un fenomen astronomic deosebit. Ultima dată când s-a întâmplat această conjuncţie a fost în 2004. Specialiștii ne recomandă să nu ratăm acest eveniment pentru că el va mai putea fi observat pe cer abia în 2040.

Horoscop special – alinierea planetelor
Iată ce revelați vor avea zodiile, generate de acest fenomen astronomic deosebit – alinierea planetelor. Berbecii vor înțelege că munca nu este totul în viață și vor începe să se îngrijească de suflet.

Nativii zodiei Taur se vor concentra mai mult pe tot ceea ce înseamnă casă și familie. Nu este exclus să-și dorească tot mai tare să devină părinți.

Gemenii vor fi mai deschiși la comunicare cu cei din jur care le-au îndurat mult timp tăcerea.

Racii vor primi o lecție din sfera banilor, Leii vor înțelege că nu vor ajunge nicăieri cu egoismul lor, Fecioarele se vor relaxa mai mult și vor începe să vadă și cealaltă față a vieții, Balanțele vor prinde curaj și vor lua o decizie care le poate schimba viața.

Scorpionii vor reuși să-și atingă un obiectiv măreț pentru care au muncit foarte mult timp, Săgetătorii vor lua o decizie care vizează cariera și locul de muncă, Capricornii profită de această perioadă pentru a scăpa de prietenii falși,Vărsătorii restabilesc echilibrul în familie, iar Peștii fac planuri pe hârtie.