24 iunie, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul: 7 lucruri pe care sa nu le faci in aceasta zi pentru ca aduc mare ghinion

Pe 24 iunie se sarbatoreste Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul si Sanzienele. Rxista o serie de traditii si obiceiuri, dar si interdictii pentru aceasta zi extrem de importanta.

Ce nu ai voie sa faci de Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul
In aceasta zi este interzis cusutul, dar si tricotatul. De asemenea, gospodinele nu au voie sa mature sau sa sa spele rufe, caci vor aduce mare ghinion si saracie in casa.

La fel ca si in ziua de 7 ianuarie nu ai voie sa te certi cu nimeni. Nu conteaza ca ai dreptate si nici motivul conflictului. In ziua de sarbatoare este bine sa fie liniste, iar oamenii sa fie impacati unii cu altii.

Traditia mai spune ca de Nasterea Sfantului Ioan nu ai voie de nicio culoare sa fii suparat. Cei care vor avea o zi trista, vor fi tristi intreg anul. Aceasi regula se aplica si in cazul somnului. La sarbatoarea Sf. Ioan Botezatorul nu ai voie sa dormi, altfel vei fi lenes tot anul.

O alta traditie respectata inca din cele mai vechi timpuri este rugaciunea. La sarbatoarea Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, crestinii trebuie sa mearga la biserica si sa se roage pentru sanatatea dusmanilor, a celor dragi, iar in ultimul rand pentru bunastarea familiei din care fac parte.