Crește valoarea tichetele de masă. Ce stabilește legea promulgată de către Klaus Iohannis

Vești bune pentru români! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă. De această mărire vor beneficia 4,5 milioane de români. Aceeași lege stabilește că voucherele de vacanță acordate părinților vor putea fi folosite pentru plata taberelor pentru copii.

Crește valoarea tichetelor de masă
Tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate până la 30 de lei, de la 20 de lei, cât este acum valoarea maximă, conform unei legi promulgate miercuri de către președintele Klaus Iohannis. Măsura a fost gândită de către guvernanți pentru a compensa, măcar parțial, creșterea prețurilor. Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților cu 238 de voturi pentru, un vot „împotrivă” și șase abțineri.

La acest moment, în România, peste 4,5 milioane de români primesc tichete de masă. Potrivit unui studiu citat de Hotnews, 70% dintre români consideră că este esențial pentru ei să primească aceste tichete de masă în pachetul salarial, în timp ce peste 60% au declarat că acesta este un criteriu esențial atunci când își caută un nou loc de muncă.

Tichetele de masă vor fi majorate începând cu data de 1 iulie.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar, pentru 22 de zile lucrătoare, unui angajat este de 443,74 de lei.

Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari. Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Măsuri sociale pentru români, de la 1 iulie 2022
În contextul valului de scumpiri la alimentele de bază, Guvernul României a pregătit un nou pachet de măsuri sociale care intră în vigoare de la 1 iulie 2022. Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

Iată măsurile sociale stabilite de către guvernanți: amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă; acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public; acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.