David Popovici, campion mondial la 100 m! Performanță istorică

Dublă istorică înregistrată de David Popovici! Adolescentul a câștigat a doua medalie la Campionatele Mondiale de natație, în finala probei de 100 de metri liber, considerată regina înotului! 47.58 a fost timpul scos de fenomenul sportului românesc!

David Popovici, campion mondial și la 100 m
David Popovici ne-a ținut cu sufletul la gură! Sportivul a intrat în bazin pentru ultima cursă la aceste Campionatele Mondiale. Pe culoarul al 4-lea, cel al favoritului, fenomenul sportului românesc a reușit un finiș excepțional, întrecându-i în ultimele clipe pe francezul Maxime Grousset (47.64) și pe canadianul Liendo Edward (47.71). A terminat la mai puțin de 10 centimetri de Grousset.

Luni, 20 iunie, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Tânărul în vârstă de 17 ani a devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind al 4-lea timp din istoria probei.

David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta și a bifat o performanță uluitoare. În toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.