Calendar ortodox 22 Iunie 2022. Zi de post și mare sărbătoare

La data de 22 Iunie este sărbătorit un sfânt important. Mai exact, este o sărbătoare mare, care anul acesta cade chiar miercuri, când se ține post. Vezi ce este complet interzis în această zi, dar și ce reguli trebuie să respecți cu ocazia unei astfel de zile.

Sărbătoare mare 22 iunie
Biserica ortodoxă îl sărbătorește în fiecare an, la 22 Iunie, pe Sfântul Ierarh Grigorie Dascălu. Este o zi de post, în care nu se consumă alimente de dulce precum lapte, carne sau ouă, ci doar de origine vegetală.

A fost un om învățat, căruia i-a plăcut Să afle mereu chestii noi. A studiat mult despre Dumnezeu și le-a împărtășit și celorlalți cunoștințele sale. A fost cel mai bun elev în scoala și așa a ajuns să îi învețe și pe alții despre Dumnezeu.

Sfântul Grigorie, protectorul familiei
Moaştele sale se află la Mănăstirea Căldăruşani din judeţul Ilfov. Mulți merg să se roage la ele, pentru că acestea ar fi făcătoare de minuni. Unii oameni au spus că au reușit să scape de boli grave, în timp ce alții au scăpat de alte probleme precum neînțelegeri în familie.

Se spune că Sfântul este protectorul familiei și al copiilor. Multe mame sau viitoare mame se roagă la Grigorie pentru sănătatea copiilor, pentru ca aceștia să aibă o viață frumoasă.

În această perioadă, în timpul postului sfinților Petru și Pavel, este bine să ne rugăm mai mult, să facem fapte bune și să ne iubim aproapele. Este un post simplu, cu multe dezlegări la Pește și excepții.

Vezi și: Ce sa nu faci in Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

Durează doar până pe 29 Iunie și este o curățire atât a corpului, dar mai ales a sufletului. Este indicat să postim cu ocazia sărbătorilor importante, să ne spovedim apoi și să ne împărtășim cu trupul lui Iisus.