David Popovici, romanul de numai 17 ani, primul campion mondial la natatie din istoria Romaniei

David Popovici, romanul de numai 17 ani, primul campion mondial la natatie din istoria Romaniei. Tanarul,legitimat la clubul CS Dinamo, a reusit cel mai bun timp din proba de 200 de metri liber, stabilind un nou record mondial de juniori.

Update. La conferinta de presa tanarul a impresionat o lume intreaga atunci cand a raspuns la intrebarea „Ce înseamnă pentru România succesul tău?”

„M-am gandit la voi toti. Va multumesc”!, a scris David imediat dupa victorie. Apoi, la conferinta de presa, i-a facut pe toti sa planga:

„We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare.. Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.

Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”.

David Popovici și-a câștigat seria de calificări la 100 m liber

David Popovici, mai rapid decât Caeleb Dressel în calificări la 100 de metri liber
UPDATE 10:35: David Popovici și-a câștigat seria de calificări în proba de 100 de metri liber, la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

Înotătorul român de 17 ani a fost cronometrat în 47.60. El a fost urmat de sârbul Andrej Barna (48.15) și de canadianul Joshua Liendo Edwards (48.16).

David Popovici a înregistrat cel mai bun timp din toate cele 11 serii de calificări la 100 de metri liber. Românul a fost mai rapid decât americanul Caeleb Dressel (25 de ani), campionul olimpic și principalul favorit al acestei probe.

Semifinalele probei de 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta sunt programate în această seară, de la 19:26 și 19:31.

David Popovici va lua startul în prima semifinală, de la ora 19:26.