Calendar ortodox 21 iunie. La mulți ani tuturor sărbătoriților de astăzi

La data de 21 iunie are loc un mare sărbătoare pentru români, conform calendarului ortodox. În fiecare an este sărbătorit un sfânt căruia îi poartă numele mulți bărbați și multe femei. Este o sărbătoare mare, pe care trebuie să o respectăm cu sfințenie, mai ales când vine vorba despre tradiții și obiceiuri.

Marele sfânt Iulian, 21
Este sărbătoare pentru toți credincioșii. La data de 21 iunie este sărbătorit sfântul Iulian, după care sunt numiți o mulțime de români . Este o zi mare, pe care românii o tratează cu sfințenie . Cu această ocazie au apărut mai multe tradiții și obiceiuri, care mai de care mai importante.
Sfântul Iulian s-a născut într-o familie de nobili și l-a iubit foarte mult pe Dumnezeu. Chiar dacă a fost bogat, Era un tânăr foarte smerit, pe care părinții l-au educat frumos. Acesta a avut o viață scurtă și a murit din iubire pentru Dumnezeu. A fost torturat de persecutori timp de un an, încercând să-l facă să se lepede de credință în Hristos.

Mama sfântului Iulian a fost obligată să-și convingă fiul să renunțe la credința lui, dar ea a preferat să moară și și-a îndemnat și copilul să facă la fel. Acesta și-a primit muceniceasca la doar 18 ani. Sfântul Mucenic Iulian a fost legat într-un sac, plin cu șerpi veninoși, pe care l-au aruncat în mare.

Sfintele moaște ale Sfântului Mucenic Iulian au fost aduse de valuri la mal, iar credincioșii le-au găsit și le-au îngropat cu cinste la Alexandria, în anul 290. Moaștele au fost mutate după un timp în Antiohia.

Mulți români, mai ales cei care îi poartă numele, merg să se roage la moaște. Se spune că cei care se numesc Iulian sau Iuliana și alte derivate merg la biserică în ziua de 21 iunie și se roagă pentru sănătate, pentru liniștea în familie. Sfântul Iulian este protectorul tinerilor, al familiei și se manie pe cei care nu țin cont de ziua lui.