Elena Udrea a ajuns la Penitenciarul Târgșor. Care au fost cererile fostului ministru în a doua zi de închisoare

Elena Udrea se află de aproape 48 de ore în Penitenciarul pentru femei Târgșor. Astăzi, în cea de a doua zi de detenție, fostul ministru al Turismului a fost la cabinetul medical pentru a i se recolta analizele, deoarece în această perioadă se află în carantină.

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, nu a apucat să își sune logodnicul de când se află în incinta Penitenciarului pentru femei Târgșor. Adrian Alexandrov, logodnicul acesteia, așteaptă să vorbească la telefon cu Udrea pentru a afla dacă este posibil sau nu să o viziteze în cusrsul zilei de sâmbătă,
18 iunie 2022.

Aceleași surse menționate anterior, precizează că este cert că fostul ministru al Turismului va primi în cursul zilei de duminică, 19 iunie 2022, o vizită din partea avocatului ei Veronel Rădulescu. Scopul vizitei este acela de a discuta ce este de făcut în continuare și care sunt posibilitățile pentru ca Elena Udrea să iasă din spatele gratiilor și să se întoarcă înapoi acasă, unde vrea să petreacă timp cu fetița ei.

Fostul politician a fost extrădat de autoritățile din Bulgaria şi a ajuns înapoi în România în cursul zilei de joi, 16 iunie 2022. Elena Udrea a intrat în ţară pe la Vama Giurgiu, acolo unde a fost predată oamenilor legii de la Penitenciarul Giurgiu.

Fostul ministru al Turismului a ajuns mai apoi la Penitenciarul Târgșor.

Elena Udrea va petrece 6 ani în spatele gratiilor

Udrea a fost condamnată la 6 ani în spatele gratiilor, condamnare cu executare. Decizia a fost luată în urma analizării probelor din dosarul Gala Bute.

Hotărârea aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.
De menționat este faptul că fostul ministru a plecat în Bulgaria cu puțin timp înainte de pronunţarea deciziei. Aceasta avea ca scop să ajungă în Grecia, dar a fost oprită de autorităţile bulgare la graniţă.

Mai apoi, fostul politician a fost reţinut de oamenii legii din Bulgaria şi a cderut în instanță să nu fie extrădat, acuzând autoritățile române că nu fac nimic pentru penitenciarele din România, condițiile fiind precare.

Solicitarea acesteia a fost respinsă de magistrații bulgari, iar Elena Udrea a fost adusă joi în România, după aproape două luni pe care le-a petrecut închisă în Bulgaria, pentru a-și ispăși sentința. Politicianul va fi încarcerat la Penitenciarul pentru femei Târgșor care se ală în județul Prahova.