Anunț ANM de ultim moment! Cod galben de vreme rea pentru numeroase județe din România

Vremea din România este destul de instabilă în această perioadă, astfel că de la o zi la alta specialiștii vin cu noi avertizări de vremea rea. Recent, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Ba mai mult, temperaturile neplăcute și precipitațiile își fac și ele simțită prezența.

Oficial s-a dat startul sezonului estival, așteptat de toată lumea, mai ales pentru că în această perioadă a anului concediile sunt în toi, astfel că oricine își dorește să aibă parte de vreme bună, însă nu de fiecare dată se întâmplă așa.

Cod galben de vremea rea în România
După ce zilele trecute mai multe județe din țară au fost afectat de vijelii și furtuni torențiale, numerase drumuri fiind blocate, azi Administrația Națională de Meteorologie a venit cu o nouă alertă.

Mai concret, specialiștii au anunțat faptul că a fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în noaptea de joi spre vineri, între orele 03:00 și 11:00, în 8 județe ale țării.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce o să prezinte și frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii, în județele: Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș.

Instabilitate atmosferică în toată țara
Ei bine, nu doar județele menționate mai sus vor fi sub avertizare de vreme rea, ci toată România, însă nu atât de accentuat încât să fie emis un cod pentru a alerta oamenii.

Meteorologii au emis doar o informare meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată fără cod, valabilă de vineri, 17 iunie, ora 11:00 până sâmbătă, 18 iunie, ora 10:00, în toată țara.

Îndeosebi după-amiaza și seara Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină, însă totul temporare, nu pe perioade lungi de timp.